Egy kiszámíthatatlan hiba miatt veszélyessé vált lakott terület fölött használni az eszközt. Drón nélkül dolgozni nem tudunk, nem kérdés, vennünk kell egy újat.

Az utóbbi időben drága kicsi drónocskám, ami eddig olyan megbízható volt, hogy mindig a tenyeremben landoltattam, elkezdett vacakolni.

Kétszer is megjártam vele, hogy kényszerleszállást hajtott végre, akaratom ellenére, de olyan kegyetlen stílusban, hogy alig-alig élte túl. Vargyason például, amikor a kidobott pénz parkját fotóztam vele, önfejűen elindult lefelé, és az utolsó tíz méteren úgy felgyorsult, hogy sebességgel csapódott a gyepbe.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy csak a mezőn, lakott részektől távol tudom használni, kizárva a fontos drónos témáink 90 százalékát. Amit nem tehetek meg.

Szegénykém keményen megdolgozott nyugdíjaztatásáért, az utóbbi időben szinte minden fontosabb anyagban a segítségemre volt, a cekendi szemétügytől kezdve a ribizlibányán keresztül Verestóy és Kelemen Hunor házáig vagy a szentgyörgyi terelőútig. Nélküle sokkal szárazabbak és unalmasabbak lettek volna anyagaink.

Úgy érzem, három és fél év intenzív használat után eljött az idő, hogy hálásan és szomorúan búcsút vegyek tőle, és az utódjáról gondoskodjam.

___

Ha belepótolnál Ufó új drónjába, akkor itt kiválaszthatod a neked legmegfelelőbb támogatási lehetőséget:

Hogy könnyebben összeálljon a nagy kép