Hegedüs Csilla azonnal eldugta előlünk a Facebook-posztját, amikor megkérdeztük, mikor tesznek eleget a Kolozsvári Fellebbviteli Bíróság ítéletének, mely az RMDSZ-t arra kötelezi: hívja meg sajtóeseményeire az Átlátszó Erdély újságíróját.

Ünnepi bejegyzés jelent meg ma déli 1 óra körül Hegedüs Csilla RMDSZ-szóvivő oldalán, illetve Facebook-profilján. A politikus – aki jelenleg az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára – a sajtószabadság világnapja alkalmából megköszönte az újságírók munkáját.

„Dédapám volt az első újságíró a családomban. Én úgy nőttem fel, hogy azt láttam, számára a sajtószabadság, az etika és az igazság keresése volt a legfontosabb. Ez nem volt mindig könnyű, ma sem az, de fontos, hogy sose adjuk fel ezt a keresést, ezt az igyekezetet” – írta Hegedüs.

Hegedüs Csilla Facebook-bejezése a sajtószabadság világnapja alkalmából

Ezt a bejegyzést olvasva nem álltam meg, hogy ne írjam meg ezt a kommentet:

Hegedüs Csilla posztjához a kommentünk

A bejegyzés azonban kisvártatva eltűnt. Aggódtam, hogy törölte a posztot, de aztán megnyugodhattam: nem erről van szó, hanem csak a beállításokat módosította úgy a szóvivő, hogy a bejegyzését ne láthassam.

Kívánom minden újságíró kollégának, hogy felhőtlenül ejtőzzön az sajtószabadság világnapján! Szóljon azért valaki, ha Hegedüs majd válaszol a kérdésre.