Két hónapig Kovászna megye településeinek honlapjain olvasgattuk elöljáróink vagyon- és érdeknyilatkozatait. Azt hinnénk ezekről a nyilatkozatokról, hogy egyszerűen hozzájuk lehet férni, lelkiismeretesen töltötték ki őket, és jól archiválták, a valóság azonban másképp fest: a polgármesteri hivatalok honlapjától az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) adatbázisáig mindenütt igénytelen munkát látni.

Március elejétől május végéig Kovászna megye magyar többségű vagy jelentős magyar lakossággal rendelkező településeinek honlapjait olvasgattuk. Közeledtek a helyhatósági választások, és jó ötletnek tűnt, hogy a vagyon- és érdeknyilatkozataik fényében vegyük szemügyre választott elöljáróink munkásságát.

Ami egyszerű adatgyűjtésnek indult gépkocsikról, telkekről, vállalkozásokról és itt-ott betöltött elnöki tisztségekről, egyre inkább a közérdekű információkhoz való hozzáférés kísérletévé vált.

Csak a legutóbbi választási ciklusban, tehát a 2012-2015 között feltöltött nyilatkozatok érdekeltek. Március elején a 2016-os nyilatkozatok még nem készültek el, a nyilatkozatok leadási határideje június 15 volt. A vagyon- és érdeknyilatkozatok elvben a polgármesteri hivatalok honlapján olvashatók, melyeket az önkormányzatok készíttetnek és tartanak fenn.
Az adatokat június 12-én ellenőriztük, pár napja meglepetten láttuk, hogy újabb honlap nem érhető el, több adat megváltozott. A térképhez és a táblázathoz a legfrissebb augusztusi adatokat használtuk.

Kovászna megyében 45 polgármesteri hivatal van, de csak a jelentős magyar lakossággal rendelkező 40 község polgármesteri hivatalának honlapját néztük meg, így kimaradt Dobolló (Dobârlău), Nagypatak (Valea Mare), Zágonbárkány (Barcani), Bodzaforduló (Întorsura Buzăului) és Szitabodza (Sita Buzăului).

A honlapokon keresgélve meglepett, hogy 2016-ban még van olyan magyar többségű, magyar polgármester vezette község (Árkos), melynek honlapján egyetlen magyar szó sincs.

Ki a polgármester? Nem is olyan egyszerű kideríteni

Hasznos lett volna, ha könnyen megtaláljuk, ki a polgármester, az alpolgármester, és kik a helyi tanács tagjai, ez azonban nem volt mindig egyszerű feladat. Általában a honlapokról nehezen deríthető ki a polgármester neve, a tanácstagok névsora, vagy hogy melyik tanácsos milyen párt színeiben nyert. A honlapokon a tanácsosok listáját 30 esetben, a polgármesterek párttagságát 4 esetben és a tanácsosok párttagságát csak 23 esetben találtuk meg.

A 40 honlap közül 12 honlapon található meg a 2012-2015 közötti időszak minden vagyon- és érdeknyilatkozata, 28 honlap hiányos, ebből két községnek nincs honlapja, és két község honlapján csak a nyilatkozatok gombjait találjuk a menüben. Ez az állapot június óta csak rosszabb lett.

 

Ne mobilon próbáljunk a honlapokon keresgélni

A lapok auditálását végző iroda, a BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) 2015-ös felmérése szerint Romániában a lakosság 62%-ának van internet-hozzáférése. A 14-64 éves korosztály 68%-a használja az internetet, ez 10,3 millió lakos, közülük 34% falun, 64% pedig városon él. A falun élő internethasználók 59%-a mobilon csatlakozik az internetre, a városi lakosoknak viszont csak a 45%-a használja mobilját internetezésre.

A BRAT-felmérés szerint a falun élők inkább szórakozásra és nem ügyintézésre használják az internetet. Ha azonban a hivatalok által közzétett adatokra lennének kíváncsiak, a keresgélés nem lenne problémamentes: a Kovászna megyei polgármesteri hivatalok honlapjai nem igazán mobilbarátak.

Van, ahol csak pár kép túl nagy, máshol egy rossz helyen megjelenő reklám miatt csúszik szét az oldal. Előfordul, hogy a honlap egyik része optimalizált, a másik része nem, és végül vannak olyan honlapok is, ahol egyáltalán nem gondoltak az optimalizálásra.

A megyében összesen 3 mobilbarát honlap van – meglepetésünkre kiderült, hogy a megyeközpont, Sepsiszentgyörgy honlapját sem optimalizálták mobilra.

Később a Google tesztoldalán is teszteltük a honlapokat. A tesztoldal 100 pontos skálán osztályozza a honlapokat három szempont szerint: mennyire mobilbarát, illetve mennyire gyorsan töltődik be mobilokon és asztali számítógépeken.

A megyében 22 polgármesteri hivatal honlapja mobilbarát (ezek a tesztoldalon „good” minősítést szereztek), 3 honlap betöltési sebessége nagyon jó mobilra, 16 honlap betöltési sebessége nagyon rossz mobilra (a tesztlapon „poor” minősítés). 12 honlap betöltési sebessége nagyon jó asztali számítógépre.

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának honlapja itt sem vizsgázott fényesen, 64/100, 51/100, 63/100 értékekkel a „rossz” mezőnyben végzett.

Nyilatkozatok archiválása

A törvény nem írja elő, hogy a polgármesteri hivatalok honlapján milyen formátumban kell tárolni a nyilatkozatokat, így a legkülönfélébb formátumban töltik fel őket: .jpeg, .doc, .rar, .zip és pdf. Nehezíti a keresést, ha egy év nyilatkozatait egyetlen .zip, .rar, vagy .pdf fájlban találjuk meg.

A honlapokon található nyilatkozatok minősége változó, vannak nagyon szép kézírással kitöltött nyilatkozatok, de nem ez a jellemző. Sok a nehezen olvasható kézírás, a rosszul olvasható név, esetleg a nyilatkozattevők elfelejtik, hogy két utónevük van, és az egyiket rövidítik – például Bartha Botond, Bartha Gy. Botond –, és csak az adatok összevetése után jövünk rá, hogy valószínűleg ugyanarról a személyről van szó.

A fejlécek kitöltése sem problémamentes, a Tisztség (Având funcţia de:) mezőbe a közéleti funkciójuk helyett tücsköt-bogarat beírnak: nagyon népszerű például a „nyugdíjas”. Sokszor önkényesen rövidítik a cég- és intézményneveket, de az is gyakori, hogy csak véletlenszerűen töltenek ki pár mezőt a nyilatkozatban.

A nyilatkozatokat pár személyes adat (mint a személyi azonosító szám, aláírás, cím) kitakarása után beszkennelik és feltöltik a honlapra, szkenneléskor viszont újból sérülhet a dokumentum olvashatósága. Sok esetben nem figyeltek a minőségre, alig látszik az írás.

Incze Lazos András vagy Inczelajos Andras?

A vagyon- és érdeknyilatkozatokból másolatot kap az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (Agenţia Naţională de Integritate, ANI). Az ANI adatbázisa több meglepetést tartogat. Előnye, hogy minden nyilatkozatot .pdf-ként töltöttek fel, és online olvasható.

Az adatok pontos rögzítése itt sem jellemző, így kimaradhat a nyilatkozat éve, olvashatatlanul vagy rosszul betűzve kerülnek be a nevek: például Incze Lajos-András árkosi tanácsos neve több változatban szerepel, mint Incze Lazos András vagy Inczelajos Andras.

Az ANI adatbázisában is megnéztük a 40 község nyilatkozatait, de szerencsésebb a polgármesteri hivatalok honlapján keresgélni, az ANI adatbázisába az adott település minden közintézményének nyilatkozatait feltöltik – emiatt nehezebb eligazodni benne. A helyhatósági választáson induló jelöltek körzeti választási irodákhoz benyújtott vagyon- és érdeknyilatkozatok is itt olvashatók.

Az ANI adatbázisa több meglepetést tartogat. Előnye, hogy minden nyilatkozatot .pdf-ként töltöttek fel, és online olvasható. Sőt itt már olvashatók a körzeti választási irodákhoz benyújtott 2016-os vagyon- és érdeknyilatkozatok. Hátránya ennek az oldalnak, hogy elég nehezen kezelhető.

A 176/2010-es törvény előírja, hogy az intézmények jelöljenek ki olyan alkalmazottat, aki a vagyon- és érdeknyilatkozatok elkészítéséhez nyújt segítséget. Ugyanennek a személynek a felelőssége, hogy a nyilatkozatok a mandátum megkezdése utáni 30 napon belül láthatók legyenek a hivatal honlapján.

Senki nem vette észre?

A vagyon- és érdeknyilatkozatok benyújtási határidejének be nem tartása vagy a szerzett jövedelem összegének be nem vallása kihágásnak minősül, és 50 lejtől 2000 lejig terjedő bírsággal sújtható, az Ügynökség hivatalból is elindíthatja a szabálysértési eljárást.

Szintén 50 lejtől 2000 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatók a 176/2010-es törvény gyakorlatba ültetésével megbízott személyek, valamint a közintézmények vezetői, ha nem tartják be a törvényben előírtakat.

A törvény értelmében a nyilatkozatokat meg kell őrizni a mandátum befejezésétől számított három évig. Elég nehéz elképzelni, hogy senki sem vette észre, milyen igénytelenül töltötték ki a nyilatkozatokat. Az ANI honlapjáról nem derül ki, hogy eddig összesen mennyi pénzbírságot szabtak ki a nyilatkozatok nem megfelelő kitöltéséért.

Roman Katalin

(A cikken 2016 augusztus 6.-án és 10.-én kisebb javításokat eszközöltünk)

Az Átlátszó Erdély működtetésében nagy szerepük van a közösség adományainak. Adakozz, hogy még több ilyen cikket írhassunk! Tudnivalók itt.

Bankszámlánk:

RO71OTPV200000913457RO01

SUC. CLUJ OTP BANK ROMANIA

Cod BIC: OTPVROBU