Hétfőig adhatod le a formanyomtatványokat, ha még nem tetted meg. Amennyiben nem rendelkezel erről, a pénz az államkasszában vész el.

A jövedelemadó felajánlása nagyon egyszerű: ha járatos vagy az adóbevallás rejtelmeiben, akkor a 200-as vagy a 230-as formanyomtatványokon a nevünk (Asociatia „Atlatszo Erdely Egyesulet”) adószámunk (CUI 33978083) és a bankszámlánk (RO71OTPV200000913457RO01) adatait kell feltüntetni, majd a területi pénzügyi hivatal címére elküldeni (esetleg személyesen elvinni).
Ha nincsen türelmed a formanyomtatványok kitöltésével bíbelődni, akkor az általunk kitöltött nyomtatványokat itt vagy itt, illetve a bejegyzés alján letöltheted. Ha nem lenne világos hogy mit is kell tenned, ebben a bejegyzésben mindent részletesen elmagyarázunk.

Kik vagyunk, és mit csinálunk? Itt olvashatsz rólunk:
Gebasz a Tündérkertben. Indul az erdélyi tényfeltáró blog
Adományozd a jövedelemadód 2%-át az Átlátszó Erdély Egyesületnek!


És az sem baj, ha nem nekünk adományozod a 2%-ot: a lényeg, hogy azt egy civil szervezet kapja, ne a román állam.
Támogathatod például az Életfa Családsegítő Egyesületet, a sepsiszentgyörgyi MAGMA kortárs képzőművészeti egyesületet, a nyelvi jogokkal foglalkozó Civil Elkötelezettség Mozgalmat, a néphagyományokat ápoló Guzsalyas Alapítványt, a Moldovai Csángómagyarok Szövetségét vagy akár a krónikus betegségben szenvedő gyermekek számára élményterápiás tevékenységeket szervező Yuppi Tábort.